Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΟ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΧΑΝΙΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 Μεσολόγγι 13/ 07/ 2016



Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού κέντρου Ι.Π. Μεσολογγίου εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του 25χρονου αλλοδαπού εργάτη που καταπλακώθηκε από όχημα κλαρκ το οποίο οδηγούσε στο Βιοτεχνικό Πάρκο Χανίων.
           

Καταγγέλλουμε την εταιρεία η οποία προσλαμβάνει προσωπικό χωρίς να πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις και δεν έχουν πλήρη γνώση αντικειμένου με αποτέλεσμα να χάνονται ανθρώπινες ζωές στο βωμό των συμφερόντων των εργοδοτών.
           

Ζητούμε από τα γραφεία Επιθεώρησης  Εργασίας να πραγματοποιούν πιο εντατικούς ελέγχους και να ζητούν την αυστηρότητα στους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων που απαιτούνται.
           
Με βάση τις στατιστικές έρευνες από τις αρχές του χρόνου ως και σήμερα έχουν γίνει πολλά εργατικά ατυχήματα εκ των οποίων κάποια είναι θανατηφόρα.
           

Ζητούμε από το Γεν. Γραμματέα κ. Νεφελούδη να μην διαλυθούν τα γραφεία Σ.ΕΠ.Ε. αλλά να επανδρωθούν με προσωπικό που θα είναι σε θέση να κάνει τους απαραίτητους ελέγχους σε όλη τη χώρα όπου γίνονται μεγάλα έργα και υπάρχει μεγάλος αριθμός εργαζόμενων.
           

Ζητούμε την επάνδρωση προσωπικού και για το γραφείο Κοινωνικών Επιθεωρητών Σ.ΕΠ.Ε.  στη Πρωτεύουσα  του Νομού μας, έτσι ώστε να γίνονται οι έλεγχοι και να εφαρμόζεται η εργατική νομοθεσία που από το 2013 έπαψαν να λειτουργούν.



                                                  Το Δ.Σ. του Ε.Κ.Μ.



                                                                   



                                   


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΩΡΟ ΠΑΣΧΑ 2024

  ΔΩΡΟ ΠΑΣΧΑ 2024 Το δώρο Πάσχα καταβάλλεται τη Μεγάλη Τετάρτη, 1 Μαϊου 2024. Το δώρο Πάσχα υπόκειται σε εισφορές υπέρ ΙΚΑ, Φόρου Μισθωτών ...