Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

8 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016 - ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ




ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ



Κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας προς ανάμνηση της διαμαρτυρίας στις 8 Μαρτίου 1857 από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη οι οποίες ζήτησαν ίσα δικαιώματα, καλύτερες συνθήκες εργασίας και δικαίωμα ψήφου. Στη δεκαετία του ’60 η άνοδος του Φεμινιστικού Κινήματος αναζωογόνησε τη Διεθνή Ημέρα Γυναίκας που από το 1977 διεξάγεται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ με αιχμή του δόρατος την ανάδειξη των γυναικείων προβλημάτων και δικαιωμάτων. Ο εορτασμός, ύστερα από πολύχρονη καθυστέρηση καθιερώθηκε το 1910 με πρόταση της Γερμανίδας σοσιαλίστριας Clara Zetkin κατά τη διάρκεια της Δεύτερης Διεθνούς ενώ εορτάσθηκε για πρώτη φορά το 1911.
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ι. Π. Μεσολογγίου ‘’χαιρετίζει’’ τις ελληνίδες εργαζόμενες που αγωνίζονται καθημερινά, τις πρόσφυγες, τις μετανάστριες, τις νέες, τις άνεργες και τις συνταξιούχες γυναίκες που σηκώνουν το βάρος του πολλαπλού ρόλου τους όπου η ισότητα φύλων εξουδετερώνεται καθημερινά από παραβιάσεις. Στις γυναίκες που αντιστέκονται στην ασυδοσία της εργοδοσίας που παλεύουν καθημερινά να αντεπεξέλθουν στην εργασία, τη μόρφωση, την ασφάλιση, την περίθαλψη και κυρίως στις νοικοκυρές και τις μητέρες που δεν θυσιάζουν τα δικαιώματά τους και τη ζωή τους στο κατεστημένο, την ανισότητα και αντιστέκονται σε κάθε είδους βία και βαρβαρότητα που αντιμετωπίζουν.
                                   
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ!!!

                                                     ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Ε.Κ. Ι.Π.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΩΡΟ ΠΑΣΧΑ 2024

  ΔΩΡΟ ΠΑΣΧΑ 2024 Το δώρο Πάσχα καταβάλλεται τη Μεγάλη Τετάρτη, 1 Μαϊου 2024. Το δώρο Πάσχα υπόκειται σε εισφορές υπέρ ΙΚΑ, Φόρου Μισθωτών ...