Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

            Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ι.Π. Μεσολογγίου δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή της στον αγώνα των Αγροτών της Περιοχής μας. Στηρίζουμε την αυριανή κινητοποίηση τους στην Αντιπεριφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους, όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους:

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ   ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΑΡΠΙΑ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ 200 ΕΥΡΩ ΑΝΑ ΣΤΡΕΜΜΑ.

Πέμπτη 7 Δεκέμβρη, στις 11 π.μ., στην Αντιπεριφέρεια (πρώην Νομαρχία), στο Μεσολόγγι.

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας, καλεί όλους τους ελαιοπαραγωγούς και αγρότες την Πέμπτη 7 Δεκέμβρη, στις 11 π.μ., στην Αντιπεριφέρεια (πρώην Νομαρχία), στο Μεσολόγγι.

Σε συντονισμό με τους αγρότες, ελαιοπαραγωγούς απ’ όλη την Ελλάδα και τους Αγροτικούς Συλλόγους και τις Ομοσπονδίες τους, διεκδικούμε αγωνιστικά την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος!

Διεκδικούμε:

·         Την καταβολή αποζημίωσης 200 ευρώ ανά στρέμμα.

·         Μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές. Μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής. Επιδότηση του κόστους στα μέσα και εφόδια. Κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα - εφόδια και σε βασικά είδη για την ικανοποίηση αναγκών της λαϊκής οικογένειας.

·         Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής, θα εξασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης στον αγρότη και προσιτές τιμές των προϊόντων του στη λαϊκή κατανάλωση.

·         Εξόφληση του συνόλου των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ άμεσα.

·         Αλλαγή του αναχρονιστικού κανονισμού του ΕΛΓΑ.

                       

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Κ.Μ.

Ο ΠΡΟΕΔΟΣ

ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ: ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2024 – ΗΜΕΡΑ ΤΙΜΗΣ, ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ                   ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ   – ΗΜΕΡΑ ΤΙΜΗΣ, ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ               Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλ...