Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: 8 ΜΑΡΤΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΥΝΑΙΚΑΣ




8     ΜΑΡΤΗ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Στις 8 ΜΑΡΤΙΟΥ 1857 οι εργάτριες στα κλωστοϋφαντουργεία της Ν. Υόρκης  βίωναν την Ανισότητα, τα Στερεότυπα, τις Διακρίσεις και ρατσισμό, Βία. Την ανατροπή την έκαναν οι ίδιες, διεκδικώντας ίσα δικαιώματα και αμοιβές στην εργασία.
Στη σημερινή εποχή, οι εργαζόμενες, οι πρόσφυγες, οι μετανάστριες, οι νέες, οι άνεργες και οι συνταξιούχες αγωνίζονται καθημερινά να σηκώνουν το βάρος του πολλαπλού ρόλου τους, τη στιγμή που η ισότητα φύλων εξουδετερώνεται καθημερινά από παραβιάσεις, απειλές, παρενοχλήσεις τόσο στον επαγγελματικό χώρο όσο και στον οικογενειακό.
Στις γυναίκες που αντιστέκονται στην ασυδοσία της εργοδοσίας που παλεύουν καθημερινά να αντεπεξέλθουν στην εργασία, τη μόρφωση, την ασφάλιση, την περίθαλψη και κυρίως στις νοικοκυρές και τις μητέρες που δεν θυσιάζουν τα δικαιώματά τους και τη ζωή τους στο κατεστημένο, την ανισότητα και αντιστέκονται σε κάθε είδους βία και βαρβαρότητα που αντιμετωπίζουν, οφείλουμε να τους συμπαρασταθούμε και να τις σεβόμαστε.

Στο πλαίσιο αυτό, με βάση την νομοθεσία (αθρ. 22 Ν. 3896/2010, αρθρ. 8 Ν. 4443/2016) μπορούμε να προσφύγουμε στις αρμόδιες αρχές με την συναίνεση των θυμάτων για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους που παραβιάζονται. Για την υποβολή καταγγελιών, οι ενδιαφερόμενες μπορούν να ενημερώνουν τη ΓΣΕΕ στο email :  equality@gsee.gr για υποβολή καταγγελιών στο ΣΕΠΕ, τον Συνήγορο του Πολίτη. Καθώς, στην ιστοσελίδα του Κέντρου Πληροφόρησης Εργαζομένων και Ανέργων ΓΣΕΕ – ΚΕΠΕΑ/ΓΣΕΕ www.kepea.gr  και στο δίκτυο πληροφόρησης και Συμβουλευτικής Εργαζομένων και Ανέργων του Ινστιτ. Εργασίας ΓΣΕΕ.

                                   

       ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ!!!

                              ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Ε.Κ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΩΡΟ ΠΑΣΧΑ 2024

  ΔΩΡΟ ΠΑΣΧΑ 2024 Το δώρο Πάσχα καταβάλλεται τη Μεγάλη Τετάρτη, 1 Μαϊου 2024. Το δώρο Πάσχα υπόκειται σε εισφορές υπέρ ΙΚΑ, Φόρου Μισθωτών ...