Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

28η ΑΠΡΙΛΙΟΥ - ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ


Η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (Δ.Ο.Ε) καθιέρωσε την ημέρα αυτή ως Παγκόσμια Ημέρα για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία με στόχο την προώθηση παγκοσμίως, των θεμάτων που αφορούν στην πρόληψη των εργατικών ατυχημάτων και των επαγγελματικών ασθενειών.
       Συγκεκριμένα, στις 28 Απριλίου 1914 ψηφίσθηκε από την Καναδική Βουλή ο νόμος για την αποζημίωση των εργαζομένων από εργατικά ατυχήματα και το 2003 καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία. Η Βελτίωση των υφιστάμενων κανόνων ΥΑΕ, Η Βελτίωση πρόληψης επαγγελματικών ασθενειών και αντιμετώπισης νέων αναδυόμενων κινδύνων χωρίς να παραβλέπονται οι υφιστάμενοι με την ενίσχυση από ιατρούς εργασίας και τεχνικούς ασφαλείας και η Συνεκτίμηση της γήρανσης του εργατικού πληθυσμού αποτελούν βασικό πυλώνα για τη βελτίωση του περιβάλλοντος εργασίας, τη πρόληψη επαγγελματικών ασθενειών και εργατικών ατυχημάτων και τη προστασία της υγείας των εργαζομένων τη στιγμή που χιλιάδες ζωές χάνονται καθημερινά από περιπτώσεις επαγγελματικής ασθενείας ή εργατικού ατυχήματος, περισσότερων των οποίων δεν καταγράφονται ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας και η πρόληψη κινδύνων από τους ίδιους τους εργαζόμενους, τους εργοδότες αλλά και την πολιτεία.
     Γι’ αυτό όφελος μας ως Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ι.Π. Μεσολογγίου είναι η συνεχής ενημέρωση και παρέμβαση για τη προστασία του πιο σημαντικού αγαθού της ανθρώπινης ζωής.


                                                 Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ του Ε.Κ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΩΡΟ ΠΑΣΧΑ 2024

  ΔΩΡΟ ΠΑΣΧΑ 2024 Το δώρο Πάσχα καταβάλλεται τη Μεγάλη Τετάρτη, 1 Μαϊου 2024. Το δώρο Πάσχα υπόκειται σε εισφορές υπέρ ΙΚΑ, Φόρου Μισθωτών ...