Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

ΓΣΕΕ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΔΕΘ

                                                 ΓΣΕΕ  ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΔΕΘ

                 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015  στο ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ και ΩΡΑ 18:00

                                       ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ

Η ΓΣΕΕ  καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους ανέργους στο μεγάλο εργατικό και κοινωνικό συλλαλητήριο το Σάββατο 5 Σεπτέμβρη στις 18:00 στο Άγαλμα του Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη.



ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών μνημονιακών διατάξεων που οδήγησαν στο στραγγαλισμό των συλλογικών και εργατικών δικαιωμάτων και εγγυήσεων.
  • Καμία παρέμβαση στην αποτελεσματική άσκηση των δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, καμία παρέμβαση στο ισχύον πλαίσιο για την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και την απαγόρευση του lock out ( ανταπεργία) των εργοδοτών.
  • Άμεση κατάργηση της εμπλοκής της κρατικής εξουσίας στον προσδιορισμό του κατώτατου μισθού και ημερομισθίου, ελεύθερες συλλογικέ διαπραγματεύσεις.
  • Αποκατάσταση της διαδικασίας, του περιεχομένου και της καθολικότητας ισχύος του συνόλου των όρων (μισθολογικών και λοιπών) της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και άμεση επαναφορά σε σταθερές βάσεις των πυλώνων του συλλογικού εργατικού δικαίου για την επεκτασιμότητα των συλλογικών συμβάσεων και τη μετενέργεια του συνόλου των όρων τους.
  • Επείγοντα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων από τις απολύσεις και προώθηση των θέσεων πλήρους και σταθερής εργασίας. 
  • Αυστηρή προστασία των όρων εργασίας και της απασχόλησης ευάλωτων ομάδων (νέων, γυναικών, εργαζομένων πλησίον της σύνταξης). 
  •  Άμεση επίλυση του προβλήματος του Ασφαλιστικού συστήματος, με εφαρμογή πολιτικών δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, ώστε να αντιστραφεί ο λόγος ενεργών και ανέργων πολιτών. Το πρόβλημα του ασφαλιστικού δεν λύνεται με την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης αλλά με εισροή νέων πόρων!!! Πάταξη της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας, της εισφοροκλοπής και της εισφοροδιαφυγής που μαζί με την κακή διαχείριση των αποθεματικών των ταμείων όχι μόνον εντείνουν το πρόβλημα του ασφαλιστικού, αλλά το καθιστούν μη βιώσιμο το ασφαλιστικό. 
  • Αποτροπή των πολιτικών της ύφεσης εκποιήσεων –τεμαχισμού των Δημόσιων Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας και των επιχειρήσεων , της αποβιομηχάνισης, των ιδιωτικοποιήσεων – στρατηγικής σημασίας.  
  • Διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα ωφέλειας και των κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών. των οργανισμών και επιχειρήσεων κοινωνικής  
  • Πάταξη της ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ και των ΚΑΡΤΕΛ. 
  • Μείωση των τιμών κι όχι μείωση των μισθών και των συντάξεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΩΡΟ ΠΑΣΧΑ 2024

  ΔΩΡΟ ΠΑΣΧΑ 2024 Το δώρο Πάσχα καταβάλλεται τη Μεγάλη Τετάρτη, 1 Μαϊου 2024. Το δώρο Πάσχα υπόκειται σε εισφορές υπέρ ΙΚΑ, Φόρου Μισθωτών ...